Lises førjulstips:

 • Tenk mengde og tallerkenmodell
 • Ikke lag mat og spis julemat i HELE desember.
 • Ikke start for tidlig med «julekosen»
 • Velg oppskrifter som er sunnere, og som gir deg litt mer næringsstoffer
 • Bytt ut ingredienser i oppskriften
 • En dessert som vår familie har blitt glad i er mager vaniljekesam med frukt og mandler.
 • Velg kalkun i stedet for ribbe
 • Julebord: Lag maten i fellesskap. Da kan du være med å bestemme litt mer.
 • Tenk MENGDER og VÆR bevisst!
 • Velg mørk sjokolade med 80 % kakao. En til to ruter er nok, da den er mektigere. (Velger du melkesjokolade er det lett å ta for mye.)
 • Husk at det er lettere å gå tilbake til gamle vaner, enn å holde de nye vanene. (Ha det i bakhodet og tenk på det, slik at du foretar bevisste valg).

lise foerjul

Lises nyttårstips for varig livsstilsendring:

 • Tenk mengde og tallerkenmodell
 • Vær bevisst!
 • Fortsett å trene på ditt EasyLife-senter
 • Husk at det er lettere å gå tilbake til gamle vaner, enn å holde  nye vanener
 • Fortsett som før. Desto lengre du holder ut, jo bedre blir det. (Det tar rundt 5 år før kroppen godtar den nye vekten)
 • Finn en rutine som passer for deg.
 • Drikk nok vann.
 • Hvis du blir utsatt for misunnelse, spisetvang eller lignende, si i fra.
 • Du velger hva du putter i din munn. Et lite kakestykke holder. Du bestemmer.
 • Prioriter deg selv og lag gode vaner som du holder.

Nyttårstips fra Lise

Jeg har fått et helt nytt og lettere liv. EasyLife ga meg i tillegg bedre selvtillit. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg startet på EasyLife.

lise foeretter

Lise på ferietur før og etter at hun startet på EasyLife-programmet. Foto: Privat.

Hva gjorde utslaget for at du ønsket en livsstilsendring?

Jeg var lei av å føle meg uvel. I tillegg jobber jeg i helsevesenet, og ser mye som jeg ikke kan tenke meg å oppleve selv av f.eks livsstilssykdommer. Så jeg tenkte
-    Nei nå orker jeg ikke mer. Jeg er 50 år og livsstilssykdommer kan fort komme.
- For meg var det veldig viktig at EasyLife-kurset varte i ett år. Da fikk jeg tid til å innarbeide gode rutiner. I tillegg var det godt å være i en gruppe hvor vi støttet og oppmuntret hverandre.
Jeg stoppet på den vekten jeg selv var fornøyd med, og der jobber jeg for å være.  Gjennom å tenke bevisst på hva jeg putter i meg av mat, spise jevnlig og ikke minst prioritere og trene jevnlig.

LiseBlogg05052015Web 10 of 10LiseBloggFredrikstadF040914WBrukHun gikk ned 34,2 kilo, fikk bedre verdier i forhold til å unngå livsstilsykdommer, mer selvtillit og et lettere liv. Bokstavelig talt. Her er Lises EasyLife år!

Vi har nå fulgt Lise Kathrine Sternfoss i ett år. Fra hun vant et EasyLife-kurs i april 2014, til hun var på siste kurskveld ett år senere. Det har vært en fantastisk reise å ta del i. 

Starten

Når man begynner på EasyLife for deg som skal ned ti kilo eller mer, er det en kickstart, der man spiser kosterstattere i starten.

Disse inneholder alt man trenger av næring og vitaminer. Man går raskt ned, for å få en ekstra motivasjon til gjøre en solid jobb.

- Jeg vendte meg til det, og synes tiden gikk fort. Det var veldig enkelt å bruke kosterstatterne, for da slapp jeg å tenke på hva jeg skulle spise. Det var faktisk skumlere da vi skulle begynne å spise vanlig mat, og byttet ut erstatteren gradvis med ett og ett måltid.

LiseBlogg12022015W 5 of 10Med unntak av et lite oppsving i jula - for så en rask nedjustering - har Lises vekt stått stille siden i høst. -28 kilo er fantastisk bra, men mye vil ha mer!

- Jeg skulle gjerne gått ned to kilo til. Jeg skal klare å gå ned to kilo til, sier Lise Sternfoss.

På sin egen 48-årsdag startet Lise Kathrine Sternfoss på EasyLife.

Fredrikstad-damen ble den heldige vinneren da vi ba våre Facebook-venner skrive hvorfor akkurat de fortjente å vinne det 1 år lange EasyLife-kurset.

lisesblogg1
- Dette blir helt nydelig!

Det er en blid 47-åring som tar i mot oss i en av Fredrikstads bydeler. Det er bare noen dager til hun fyller 48 – bursdagen skal feires på EasyLife-kurs hos Family Sports Club i Fredrikstad. Det finnes nemlig så mange positive ting Lise ønsker å oppnå gjennom 12 måneder med kostholdsveiledning, trening og mental trening.

lisesblogg4Jeg var veldig spent før jeg startet. Terskelen for å gå inn på treningssenteret var høy, bare det å skulle gå rundt sammen med alle de veltrente.
De som sprang i full fart på tredemølla, der andre ble slitne bare av å gå opp trappa mellom 1. og 2. etasje.
Men det var moro da. Fremgangen kom fort, og alle er veldig hyggelige!
Det er også et stort spenn i alder og den fysiske formen de forskjellige er i. På Family Sports Club i Fredrikstad passer alle inn, noe Lise erfarte.
Det er også egne treninger bare for de som går på EasyLife. Lise forsøkte begge timene, og har vært fast med på en time lørdag morgen klokken 0900.

lisesblogg2På EasyLife starter man med kosterstatter de første ukene. Denne inneholder alt man trenger av vitaminer og mineraler, og Lise synes det var overraskende greit!
Det gikk veldig lett. Da følte jeg at jeg hadde kontroll og oversikt over hva jeg fikk i meg. Jeg var ikke sulten i det hele tatt, og vi fikk beskjed om at noen får et veldig kick av kosterstatteren. Det sies at de som starter på EasyLif har de reneste husene i området!
Lise fikk ikke det store energikicket, men hun fikk et lite et.
Nok til at hun fikk ordnet litt opp i noen skap, og nok til at at det gikk på skinner med endringen.
Det gikk helt greit å dra bort i selskaper også i denne perioden, og hjemme lagde de andre familiemedlemmene mye av maten de skulle spise selv.
Men det gikk helt greit når jeg lagde den også. Når vi var borte hadde jeg med kosterstatter, og de jeg var i selskap med synes det var imponerende at jeg klarte å unngå fristelser fra kekefat og koldtbord.
Etter hvert begynte hun å bytte ut kosterstatteren med vanlige måltider.
Da måtte jeg passe litt på i starten, for at jeg skal ha riktig mengde av proteiner, karbohydrater osv., slik at det ble som på tallerkenmodellen.
Hun hverken telte kalorier, eller veide mat, men brukte enkle tommelfingerregler.
Jeg spiser akkurat det samme som resten av familien, men setter kanskje måltidet litt annerledes sammen. Tar litt mer av noe, og lit mindre av noe annet.

Side 1 av 2

Interesseskjema

Fyll inn ditt navn.
ugylig e-postadresse.
Du må fylle inn bosted
Du må velge en tid på døgnet.
Du må velge et senter
Du må akseptere vår personvernerklæring for at vi skal kunne hjelpe deg.
Sender inn skjema ...

Lik oss på Facebook

lisesblogg

research EL

Abonnér på vårt nyhetsbrev

Vi publiserer regelmessig nyhetsbrev med nyttig info og tips, samt gode tilbud. Du kan abonnére på nyhetsbrevet og få tips og gode tilbud rett i innboksen her!

© 2020 Easylife Norge AS