grønsaker

GJENNOMFØRBARE SOMMERTIPS!

Alle vet hva man bør gjøre i sommer for ikke å rase opp i vekt, men det blir gjerne med tanken. Vi ønsker egentlig å spise bra og øke aktivitetsmengden, men så ender vi opp med å gjøre noe helt annet fordi vi i øyeblikket får mest lyst til å slappe av, spise noen is – ja, i det hele tatt det som oppleves som mest forlokkende der og da.

Hva med å prøve noen tips som ikke er så vanskelige? Her har du et utvalg:

  • Skaff deg en rød tallerken. Forskning viser at denne fargen begrenser oss, og maten kommer tydelig frem fordi den står i kontrast til rødfargen. Dermed er det lettere å se hvor mye vi faktisk forsyner oss med.
  • Bruk mindre tallerkener. Finn for eksempel frem bestemors middagstallerkener, som var mye mindre enn de vi bruker i dag. På den måten lurer vi hodet til å tro vi spiser mer enn vi gjør fordi tallerkenen blir full selv om vi forsyner oss med mindre mat. Vi har vanskelig for å vurdere med det blotte øyet hvor mye mat vi trenger for å bli mette, så derfor fyller vi opp tallerkenen for å være sikre, uansett hvor stor tallerkenen er.
  • Forsyn deg med grønnsaker og spis litt av det før du begynner på resten av maten. Da døyves den verste sulten, og du kan nyte måltidet med mer ro.
  • Tenk på tilbehøret til middagene – det er ofte her kaloribombene ligger, som for eksempel i potetsalater, sauser og dressinger.
  • Sørg for at du får i deg nok væske, og la vann være din tørstedrikk. Om du synes vann blir litt kjedelig så legg noen jordbær eller bringebær i vannet, eller bruk litt agurk, sitron eller ingefær oppi.
  • Om du drikker alkohol gjør det til vane at du drikker et glass vann til hvert glass som inneholder alkohol.

Som du ser går rådene kun på mat og drikke. Det er fordi det er så mye lettere å passe vekten med et bevisst kosthold. Om vi hele tiden tenker at vi skal trene godsakene av oss vil vi ende opp med veldig mye fysisk aktivitet. Det skal mye til for å forbrenne energi så det er ikke vanskelig å se hva som er mest gjennomførbart av å droppe 100 gram sjokolade eller jogge i nesten en time. Det finnes også kos som er sunn, og ikke minst sunne mengder av det som er usunt. Og – sunn mat er jo belønning til en kropp som har mange livsnødvendige oppgaver 24/7.

Når det gjelder trening så er det lite som skal til for at du skal opprettholde formen dersom du har et par uker ferie, men om du er så heldig at ferien strekker seg over flere uker må mer planmessig aktivitet inn. Hvis ikke så blir du satt tilbake, og du må jobbe med opptrening når ferietiden er over – noe som er mye tyngre. Om du derimot skal bruke feriedagene til få opp aktivitetsnivået så vil alle monner dra, og kroppen vil takke deg.

God sommer!

PS: Hvis du synes det er vanskelig å ta grep på egenhånd så har EasyLife 20 års erfaring og har hjulpet mange tusen mennesker til en sunnere, sprekere og sterkere tilværelse. Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!

Interesseskjema

Fyll inn ditt navn.
ugylig e-postadresse.
Du må fylle inn bosted
Du må velge en tid på døgnet.
Du må velge et senter
Du må akseptere vår personvernerklæring for at vi skal kunne hjelpe deg.
Sender inn skjema ...

Abonnér på vårt nyhetsbrev

Vi publiserer regelmessig nyhetsbrev med nyttig info og tips, samt gode tilbud. Du kan abonnére på nyhetsbrevet og få tips og gode tilbud rett i innboksen her!

© 2020 Easylife Norge AS