Voksent par som er glde, og ute og trener

Ikke ta ferie fra de gode vanene!

Tar du ferie fra både jobb og fornuft hele sommeren? Ikke gjør det! Sunn mat og jevnlig aktivitet er faktisk aller lettest å få til når vi har sommerferie! Høsten blir litt mørkere om du tenker slik mange gjør om sommeren, når de fornuftige og gode tankene rundt kosthold og trening blir sendt langt vekk på ferie. «Jeg skal jo ha ferie» er gjerne utsagn som forklarer kosemat fra morgen til kveld og dager der joggeskoene står godt gjemt innerst i skapet.

Må det være slik at ferie og fritid får oss helt ut av rytme? Er det greit at all fornuft blir borte og frislipp foregår i 3, 4, 5 uker eller mer?

Først og fremst må vi tenke på hva ferie er. Om det er fullstendig fravær av gode vaner og rutiner så er det ikke rart om vekten bekymrer oss når høsten kommer. Dersom vi også tenker at det ikke er ferie hvis vi trener, så skjønner jeg logikken.

En utfordringen blir da som følger: Om vi snur tankene våre og tenker at vi er heldige om sommeren fordi det er så lett å komme seg ut? Bare å ta på sko og lette klær. Dessuten har vi bedre tid i ferien så det behøver ikke bli noe stress for oss å sette av litt tid til aktiviteter.

Også dette med kosthold bør vi tenke positivt på i ferien. Da har vi bedre tid til planlegging, innkjøp og matlaging.

Grill er en fin måte å tilberede mat på, men det er viktig å ta smarte valg. Rene kjøttprodukter, fisk og kylling egner seg perfekt. Grønnsaker lagt i aluminiumsfolie med litt olje og krydder kan godgjøre seg på varmen mens det andre blir ferdig. Frukt og bær er nydelig som dessert og kos, og topper du dette med for eksempel vaniljekesam, så trenger du ikke is!

Hvis du ønsker å holde på formen og fasongen gjennom sommerukene så må du også forholde deg til energiregnskapet ditt. Spiser du mer enn du forbruker? Ja, da vet du hva som venter deg i den andre enden. Kiloene kommer garantert!

Om du velger smart i forhold til kosthold og tar deg en ekstra treningsøkt de dagene du vet at du koser deg litt ekstra, så går det derimot veldig, veldig bra. Da nyter vi sol og sommer samtidig som vi holder på de sunne og gode vanene våre. Husk også at det er lettere å holde på vaner enn å innarbeide nye!

Hvis du synes det er vanskelig å ta grep på egenhånd så har EasyLife 20 års erfaring og har hjulpet mange tusen mennesker til en sunnere, sprekere og sterkere tilværelse. Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!

Interesseskjema

Fyll inn ditt navn.
ugylig e-postadresse.
Du må fylle inn bosted
Du må velge en tid på døgnet.
Du må velge et senter
Du må akseptere vår personvernerklæring for at vi skal kunne hjelpe deg.
Sender inn skjema ...

Abonnér på vårt nyhetsbrev

Vi publiserer regelmessig nyhetsbrev med nyttig info og tips, samt gode tilbud. Du kan abonnére på nyhetsbrevet og få tips og gode tilbud rett i innboksen her!

© 2020 Easylife Norge AS