Det lille ekstra

Kalenderen viser at sommeren nærmer seg, og med det også den tradisjonelle sommermaten. Det  innebærer gjerne blant annet grillmat, spekemat og skalldyr, og de fleste er flinke til å variere. Det som ofte blir kjedeligere er grønnsakene som vi skal ha ved siden av. Isbergsalat med tomat og agurk er godt, men det gir ikke en stor smaksopplevelse og salatbollen står ofte ganske urørt.

Det skal heldigvis ikke mye til for å lage en salat som smaker litt ekstra godt.  Hvis du blander forskjellige typer av det «grønne» som crispisalat, ruccula og spinat som basis, så har du et godt utgangspunkt. Cherrytomater har god sødme, og om du topper det hele med oppdelte jordbær, bringebær eller blåbær blir det en velsmakende og frisk salat.

En annen variant er delte cherrytomater, rødløk, finhakket chili, koriander og mango. Dette smaker nydelig til det meste. Både tomatene og mangoen avgir væske så dressing er unødvendig.

Når det gjelder dressing så kan det også gjøres veldig lettvint. Det er slett ikke nødvendig at salaten «bader», så det skal også mindre til enn man tror. En eller to spiseskjeer med olivenolje blandet med dobbel mengde balsamicoeddik gir god smak og sunt tilskudd til grønnsakene. Vend blandingen godt inn i salaten og du ser at dette holder i massevis.

For en kraftigere salat så test ut en variant med kokt søtpotet eller kokt rødbet oppdelt i terninger som legges i bunnen av en bolle. Tilsett grønn salat, finhakket løk, granateple og strø litt chevre eller fetaost på toppen. Det er ikke nødvendig å bruke mye ost for det skal kun være en smakstilsetning. Blandingen av kokte og rå ingredienser er veldig god, og det blir ikke tørt.

I salater blir det litt ekstra spennende med noe knasende på toppen. Om du ikke har testet ut kikerter stekt i ovn så har du gått glipp av noe. Hvis du vil lage dette bruker du to bokser kikerter som skylles og tørkes med glasshåndkle/tørkepapir. Forbered en bolle med litt olje, mye salt, pepper og chiliflak. Ha ertene i bollen og bland godt før du sprer dem utover på et stekebrett med bakepapir. Sett ovnen på 200 grader og la ertene stå i 60 minutter. Snu litt på dem underveis. Dette er altså veldig godt i salater, til å toppe supper og ikke minst som snacks.

Syltet rødløk hever også mange måltider. Passer til det meste, og er perfekt til grillmat. Dette er veldig enkelt å lage av rødløk, eddik, sukker og vann. Et godt tips er å lage en solid porsjon, for dette går fort unna.

Minner til slutt om at hvis du ikke allerede har isformer så bør du skaffe dette. Du lager enkelt din egen is ved å kjøre frosne bær sammen med vann i en blender. For sødme er flytende stevia eller sukrin gode alternativ. Hell blandingen i formene og etter noen små timer i fryseren så har du is som kan nytes når som helst.

Husk – halvparten av tallerkenen din skal være «grønn», så sørg for at det smaker skikkelig deilig!

Sjekk også ut vår sunnere potetsalat.

Klikk for å få vite mer om EasyLife

Interesseskjema

Fyll inn ditt navn.
ugylig e-postadresse.
Du må fylle inn bosted
Du må velge en tid på døgnet.
Du må velge et senter
Du må akseptere vår personvernerklæring for at vi skal kunne hjelpe deg.
Sender inn skjema ...

Abonnér på vårt nyhetsbrev

Vi publiserer regelmessig nyhetsbrev med nyttig info og tips, samt gode tilbud. Du kan abonnére på nyhetsbrevet og få tips og gode tilbud rett i innboksen her!

© 2020 Easylife Norge AS