Nå som vi nærmer oss påske vil vi dele en påskekake med dere. Dette er en kake som vi både anbefaler på smak, men også fordi den er et smartere valg enn mye annet. Nyt den fine, gule fristelsen med god samvittighet!
Enkel å lage, smaker godt og er et godt og sunnere alternativ hele året.
Begynn med fyllet!
OPPSKRIFT
FYLL
6 Eggeplommer
1 dl Kremfløte
64 g Tagatesse
150 gram smeltet smør (kan bruke romtemperert, lettere å jobbe med når kaken skal pyntes)
FREMGANGSMÅTE
Smelt smøret i en panne for seg, og trekk til side for avkjøling.
Ta eggeplommer, tagatesse og fløte i en panne for seg, og varm opp på svak varme. Du må røre HELE tiden, viktig og røre godt langs hele bunnen. Når det varmer seg opp mot kokepunktet vil den tykne. Det må IKKE koke, det er viktig. Like under kokepunktet vil den være så tykk, at når du røre med sleiven, vil du kunne se bunnen i en strek der du har rørt. Da er det ferdig.
Bland smøret opp i eggeplommene, sett det hele i kjølen. Dette kan skille seg når det fremdeles er varmt. Rør i det ved jevne mellomrom, og sett inn på kjølen igjen. Når det er kaldt vil det blande seg fint, til en jevn og tykk krem, som smaker helt nydelig.
(Noen ganger smelter jeg litt sukkerfri mørk sjokolade og lager litt pynt på kaka eller rasper sjokoladen over, det kan du droppe om du vil.)
BUNN
6 Eggehviter
200 gram Malt mandel
100 gram Tagatesse (se www.tagatose.no for info, men kjøpes på helsekosten)
1 ts bakepulver
2 ss smeltet smør
FREMGANGSMÅTE
Pisk eggehviter og tagatesse sammen, pisk til det er luftig og stivt (ca. 5 minutter). Når du har pisket det ferdig, kan du vende forsiktig inn malte mandler og bakepulver. Til slutt rør inn smøret. (Du kan droppe smøret om du vil, jeg bruker det fordi jeg er redd for tørr bunn)
Hell i rund springform med bakepapir over bunnen.
Stek den på nederste rille i stekeovnen på 160 grader i 35 minutter, jeg har bakepapir over de siste 5-10 minuttene, pga veldig brun farge på bunnen.
Som EasyLife medlem får du tilgang til mange flere oppskrifter. Meld din interesse her.