Sunn mat

Matprepping

Uansett hva vi ønsker med kosthold og livsstil så blir vi rådet til å spise mer grønnsaker enn vi gjennomsnittlig gjør i dag. Det er også enighet på tvers av ulike kostholdsmetoder om at økt bruk av grønnsaker er veien å gå både for individ og av miljøhensyn.

Det kan være utfordrende å spise nok grønt hver eneste dag. Ett triks for å lykkes er å forberede mye i forkant. Det kan være lurt å sette av litt tid en gang i uken til dette. Hvis du har mye klart så er det generelt sett lettere å gjøre gode valg.

  • Ovnsbakte grønnsaker: Her er det bare å ta det du liker og har i kjøleskapet. Søtpotet, gulrot, kålrot, pepperrot, sellerirot, løk, stangselleri, rødbeter og andre beter, ulike gresskartyper etc. Sprinkle 1 ss olivenolje over grønnsakene, og krydre godt. Stekes på 200 grader i ca 20-30 minutter.
  • Broccoli og blomkål oppdelt i buketter er også godt å ovnsbake, men bør ikke stå så lenge i stekeovnen. Det samme gjelder squash og aubergine, som er en veldig god kombinasjon. Disse skjæres i skiver så det er fort gjort å forberede.

Grønnsakene holder seg fint i kjøleskap i flere dager, og det du ikke spiser opp legges i fryseren.

  • Salat: Lag en stor bolle som du kan fordele på flere dager.
  • Spinat passer sammen med crispsalat eller annen type salat, og grønnkål er også en god basis. Grønnkål har du først i bollen, tilsett 1 ss olje og saften av ½ sitron eller lime, og deretter masserer du oljeblandingen inn i kålen. Dette gir garantert en annen smaksopplevelse!
  • Bakt eller kokt søtpotet oppdelt i terninger smaker godt i salat og gir en god metthetsfølelse.
  • Velg de grønnsakene du foretrekker.
  • Granateple, pære eller eple gir salater et løft.
  • Bønner, linser eller kikerter kjøpes ferdig kokt. Skylles godt i et dørslag og brukes i salaten.
  • Gode fettkilder er avocado, olivenolje, soltørkede tomater i olje, fetaost i blokk som smuldres over grønnsakene, pinjekjerner eller andre kjerner, nøtter, frø. Velg kun ett eller to fettrike alternativ.
  • Gode proteinkilder i salat er tunfisk på boks, skinke, kyllingfilet, ulike kjøttyper i strimler, laks- og ørretfilet, egg, skalldyr.

Salat holder seg godt i kjøleskapet. Supert å ta ut en porsjon og ha med i matboks. Proteinkilder kan varieres slik at du ikke opplever å spise det samme hver dag.

Pureer: Kok opp en god mengde med broccoli, blomkål, erter, søtpotet, kålrot ol. Ta frem stavmikseren og lag pureer. En ss meierismør eller olivenolje er godt, men ikke nødvendig. Krydre med salt og pepper. På denne måter er det lettere å spise en stor mengde grønnsaker, og ikke minst er det en fin variasjon.

Som tilbehør til grønnsaker kan man lage dip av Drømmelett. Her kan man gjerne velge de ferdige dippulverene. Hummus er også veldig godt ved siden av grønnsaker eller på salater. Dette lages lett slik:
1 boks kikerter skylles i dørslag

Litt olivenolje, ca 1 ss, saft av presset sitron

Krydre med for eksempel pepper, hvitløkpulver, chilipulver ol. Husk at salt er en smaksforsterker, så når du bruker andre krydder vil saltbehovet avta. Det er også godt å presse et hvitløkfedd eller finhakke fersk chili i blandingen. I mange oppskrifter står det Tahini, som er en sesampure, men om du ikke synes dette er veldig godt eller allerede har det hjemme, så går det fint uten.

På denne måten har du godsakene rett foran nesen!

Kontakt oss om du ønsker å starte med Easylife nå!

Interesseskjema

Fyll inn ditt navn.
ugylig e-postadresse.
Du må fylle inn bosted
Du må velge en tid på døgnet.
Du må velge et senter
Du må akseptere vår personvernerklæring for at vi skal kunne hjelpe deg.
Sender inn skjema ...

Abonnér på vårt nyhetsbrev

Vi publiserer regelmessig nyhetsbrev med nyttig info og tips, samt gode tilbud. Du kan abonnére på nyhetsbrevet og få tips og gode tilbud rett i innboksen her!

© 2020 Easylife Norge AS