Pepperkaker formet som et juletre

Tips til jul

Vi går i god fart mot jul. Mange har hatt mye sosialt allerede, mens andre avventer litt. Uansett vet de fleste av oss at det blir mye av det meste, og vi vet at muligheten for at vi føler oss litt for mette i romjulen er stor.

Dette er jo ikke tiden der vi skal mase om at vi må passe på så ikke livvidden blir for stor, men vi er jo absolutt åpne for forslag og tips. Men, hvis rådene blir rigide og med for mange begrensninger, så er det ikke mange som velger å følge disse. Er det da noe som kan g i oss en god følelse samtidig som vi ikke opplever at vi nekter oss for mye? Det er det, og tipsene som kommer her er noe alle kan dra nytte av.

  • Hold på måltidsrytmen og spis frokost, lunsj, middag pluss et par mellommåltider hver dag. Dette gjør at vi blir mindre fristet av ting som egentlig ikke betyr så mye for oss. Det er jo helt greit om vi takker nei til tørre kaker hvis dette uansett ikke er det beste vi vet.
  • Forsyn deg godt med grønnsaker til hvert måltid. Sørg for at du blir god og mett, og du kan fråtse i alt det grønne. Da kan du spise det du vil for øvrig, for du vil bli mett på noe som gir deg mindre energi enn om du bare spiser julemat og poteter.
  • På de fleste bord står det fruktboller i høytiden, og særlig klementinene er noe vi forbinder med jul. Spis disse deilige, saftige lekkerbiskenene som gir herlig julefølelse.
  • Et lite måltid før en tung middag kan gjøre stor forskjell. Et par knekkebrød døyver mye sult, og vi forsyner oss mer passelig dersom vi ikke er utsultede når maten kommer på bordet.
  • Litt fysisk aktivitet hver dag kan alle få til. 30 minutter på eget nivå går lett som bare det. Hva du gjør spiller ingen rolle. Hvis snøen holder kan du ta frem ski, skøyter eller akebrett. Du kan gå på tur, støvsuge huset etter rotete gjester, ta en økt på treningssenteret, finne frem en matte eller teppe på stuegulvet og gjøre noen øvelser – mulighetene er mange. Alt teller!

Som du ser så er dette overkommelige forslag, og de vil hjelpe deg til å komme deg gjennom julehøytiden uten å være så proppmett at det er ubehagelig. Den følelsen er jo ikke noe god, så selv om vi skal kose oss så trenger vi tross alt ikke å spise så mye at vi må legge oss etter måltidene. Da har vi overdrevet og overspist, og i våre dager er det helt unødvendig. Vi kan spise oss mette og gode hver eneste dag, så i julen trenger vi ikke å spise som om det skulle være vår siste mulighet på lenge til å bli forsynte.

For de fleste av oss så er julen den hyggeligste tiden på året, men altfor ofte sier folk at de gruer seg til alt de må spise. Er det ikke noe veldig trist over det? I så fall må vi av og til si «nei, takk» hvis det kan være med på at vi får det bedre med oss selv.

En sprek og glad jul ønskes alle!

Interesseskjema

Fyll inn ditt navn.
ugylig e-postadresse.
Du må fylle inn bosted
Du må velge en tid på døgnet.
Du må velge et senter
Du må akseptere vår personvernerklæring for at vi skal kunne hjelpe deg.
Sender inn skjema ...

Abonnér på vårt nyhetsbrev

Vi publiserer regelmessig nyhetsbrev med nyttig info og tips, samt gode tilbud. Du kan abonnére på nyhetsbrevet og få tips og gode tilbud rett i innboksen her!

© 2020 Easylife Norge AS