Menu

Idol-Steffen har fortsatt å gå ned i vekt

Idol-Steffen Arendal trener skulderpress

Da vi skrev om Steffen Jacobsen (27) i vårt magasin i januar 2016, hadde han gått ned 41 kilo ved hjelp av EasyLife programmet på Arendal Sport&Fitness Senter. Siden har han gått ned til sammen 52 kilo og holder vekten ved hjelp av trening og riktig kosthold.

Unggutten fra Nednes ble kjendis over natten da han våren 2013 ble nummer 3 i talentkonkurransen Idol på TV2. Ja, det var Steffen alle snakket om etter finalen. For mange var han den egentlige vinneren av Idol den våren.

Men medaljen hadde en bakside for sangtalentet. For straks skulle «hele Norge» ha besøk av Nednes-gutten, med det resultat at det ble lite tid igjen til trening.

"Jeg var ganske bra til å bokse og brukte mye tid på boksetrening. Formen var bra. Det varte imidlertid ikke så lenge. For med mye reising og mye matinntak på bensinstasjoner og flyplasser, kombinert med null fysisk aktivitet spratt vekten opp", forteller Steffen, som gikk opp fra 125 til 162 kilo i løpet av noen måneder.

Han forsto etter hvert at det ikke kunne fortsette slik, og da han hadde en fetter som hadde lyktes bra med livsstilsprogrammet EasyLife hos Odd Magne Lien på Arendal Sport&Fitness Senter, var veien kort til treningssentret på Myrene for Steffen også.

Her presterte han å gå ned 41 kilo i løpet av de 3 første månedene av programmet, fra han startet opp med EasyLife i september 2015.

Hvis du vil vite mer om EasyLife, fyll ut vårt interesseskjema HER

 

Til 110 kilo

Steffen la om kostholdet slik han hadde lært av sin EasyLife instruktør Odd Magne Lien og han begynte å trene regelmessig, slik han hadde gjort før han slo gjennom som Idol-stjerne. I 2016 møtte han derimot motgang.

"Jeg måtte gjennom en galleblære operasjon, som satte meg helt ut av spill i en måned uten trening i det hele tatt. Dermed gikk jeg opp igjen 8 kilo."

Men Steffen hadde lært hva skal spise og hvordan han skal trene, og han var raskt i gang igjen.

"Jeg nådde målet mitt om å komme ned på 110 kilo. Dermed hadde jeg gått ned 52 kilo."

Når vi møter ham i mai på Arendal Sport&Fitness Senter veier han 112 kilo, en vekt han mener er naturlig for ham.

"Husk at jeg har trent mye styrketrening og muskler tar som kjent mindre plass enn fett. Så det er ikke vekten alene som viser om jeg har lyktes. Tanita vekten til Odd Magne viser at fettprosenten har falt dramatisk mye mens muskelprosenten har gått opp."

Vi må si oss enig med Steffen. For det er en særdeles flott og veltrent unggutt vi tar bilder av i treningssalen på det velutstyrte sentret til Odd Magne.

 

Nesten hver dag

"Jeg trener eller er aktiv nesten hver dag og jeg forsøker å variere treningen så mye som mulig. Det er bra for kroppen og det gjør at jeg ikke går lei. Jeg er her på Arendal Sport&Fitness Senter to ganger i uka, hvor jeg trener styrketrening. Så sykler jeg veldig mye i sommerhalvåret, mens jeg ellers også går tøffe turer i terrenget. Samtidig har jeg også helt lagt om kostholdet i forhold til tiden før EasyLife."

"Nå bruker jeg EasyLife kosterstattere i stor grad som mellommåltider, mens jeg spiser mye forskjellige salater. Jeg spiser også mange små måltider, i stedet for noen få veldig store, som jeg gjorde tidligere. Ja, da kunne jeg spise tre store middager per dag, forteller 27 åringen, som også er mye på landeveien med konserter på alt fra konserthus til puber. Jeg sier ikke nei til noen. Trenger jo de inntektene jeg kan få. Men selv om det blir mye spillejobber i helgene, er jeg nøye med å trene også. Da går jeg raske turer i terrenget i de byene jeg har spillejobber."

Les også: Ny livsstil, ny kropp og ny jobb...

 

Mye ny kunnskap

"Jeg har fått mye nye kunnskap gjennom EasyLife programmet. Ikke minst har jeg lært om forholdet mellom det du tar inn av mat og det du forbrenner. Det er ikke verre enn at du ikke må putte i deg mer enn du klarer å forbrenne", sier Idol-Steffen, som også er blitt Grimstad-gutt siden sist vi skrev om Nednes gutten.

"Jeg og samboeren min kjøpte huset til svigerforeldrene mine i Grimstad, mens de kjøpte leiligheten min på Nednes."

Steffen sin viktigste erfaring etter å ha lagt om livsstilen er i følge han selv at «Variert trening er nøkkelen for å holde motivasjonen oppe»

Abonnér på vårt nyhetsbrev

Vi publiserer regelmessig nyhetsbrev med nyttig info og tips, samt gode tilbud. Du kan abonnére på nyhetsbrevet og få tips og gode tilbud rett i innboksen her!

Øvrige livsstilsprogrammer