Menu

Ny livsstil, ny kropp og ny jobb...

Blid mann på tredemølle

"Når jeg nå skal starte opp med egen sykkelbutikk her i Kristiansand passer det fint å føle seg bedre og se litt bedre ut også", sier Børge Hoem (42) fra Justnes, som gikk ned 20 kilo allerede etter tre uker av livsstilsprogrammet EasyLife ved Kristiansand Sportssenter.

Hvor mye han veier og hvordan han ser ut når denne artikkelen leses, vet vi ikke. Men det kan leseren finne ut ved å ta turen innom den nye sykkelbutikken i det gamle Løveapoteket i Gyldenløvsgate 10 i sentrum av Kristiansand i august, eller følge med når neste utgave av dette magasinet kommer ut i begynnelsen av januar neste år.

"Målet er et sted mellom 100 og 110 kilo i løpet av det ett år lange EasyLife-kurset. Men går det like bra som det har gjort nå også videre, skal jeg ikke utelukke at jeg kommer under 100 kilo, sier håndballspilleren og håndballtreneren for  Justnes IL i Kristiansand.

Til tross for at vekta hans viste 160 kilo da han startet på EasyLife-kurs hos Morten Hofseth på Kristiansand Sportssenter, i den gamle Starthallen i Marviksveien 4. mai i år, har han vært aktiv både som spiller og trener i håndball gjennom mange år.

"Håndballen må vel delvis få skylden for at jeg ble så tung. Da jeg sluttet å spille håndball på høyt nivå i 1999, fortsatte jeg likevel å spise det samme som jeg gjorde før, til tross for at jeg kuttet treningsmengden betraktelig. "

Opp 65 kilo

Han veide 95 kilo da han var på sitt beste på håndballbanen, og han trente daglig som spiller for Kristiansand Håndballklubb. Senere dro han på seg kilo etter kilo, selv om han fortsatt var aktiv på håndballbanen, som spillende trener for lag som AK 28, Randesund og de siste årene for Just IL.

"Jeg er vel det beste eksemplet på at det ikke hjelper med litt trening dersom matinntaket er helt feil. Jeg har vært altfor glad i mat og det har blitt for mange hamburgere langs landeveien", innrømmer 42-åringen, som hadde prøvd forskjellige ting på egenhånd uten at det hjalp så mye.

"Jeg gikk noen kilo ned, men så gikk jeg dem opp igjen. "

Hvis du vil vite mer om EasyLife, fyll ut vårt interesseskjema HER

 

 Meldt på av kona 

Det han ikke visste var at kona hans hadde fått et magasin i posten rett etter påske og tatt kontakt med innehaveren av Kristiansand Sportssenter.

"Plutselig satt jeg hos Morten og visste ingen ting om EasyLife. Da jeg gikk ut av døren litt senere, hadde han overbevist meg om at dette var noe for meg. Og da jeg startet på det ett år lange EasyLife-kurset 4. mai var jeg 100 % motivert. Jeg trengte å komme bort fra mitt vante miljø og gjøre noe helt nytt. Dessuten hadde jeg sykkelforretningen som en kamerat og jeg skulle starte i begynnelsen av august i bakhodet. Det var en ekstra motivasjonsfaktor å bli slankere og bedre trent da vi skulle åpne i Gyldenløvsgate" forteller 42-åringen når vi treffer ham på Sportssentret i Starthallen i slutten av mai.

Da viser vekten nøyaktig 20 kilo mindre enn da han startet opp på EasyLife-kurs tre uker i forveien, og livvidden er allerede 15 centimeter mindre. 

Mye vann 

"Det var tøft de fire-fem første dagene, men etter det har det bare gått lettere og lettere, og jeg orker mye mer enn for bare tre uker siden. Samtidig renner kiloene av meg så dette kommer til å bli veldig bra. Ungguttene på håndballbanen skal få kjørt seg til høsten, for da blir jeg ikke lett å ha med å gjøre" sier den spillende treneren for Just IL, som overlevde sin første sesong i 3. divisjon med et nødskrik, etter at Børge hadde trent dem opp fra 4. divisjon året før.

Hamburgere, pølser og brød er byttet ut med EasyLife-kosterstattere, mens han drikker to-tre liter vann hver dag og han har allerede lært mye om mat som ikke visste tidligere.

"Du kan si at jeg er blitt bevisst på hva jeg putter i meg, og ikke minst så har jeg forstått at det er viktig å drikke mye vann. "

Les også: Fikk 6 måneder på nåde! Gikk ned 44 kg og beholdt jobben!

 

Trener tre dager 

Han har også begynt å trene regelmessig igjen, tre ganger i uka, noe han ikke hadde gjort siden han ga seg med håndball på toppnivå for 18 år siden.

"Jeg trener styrke og kondisjon her på sentret hos Morten tre ganger i uka. I tillegg blir det håndball når sesongen starter i september. Du kan godt skrive at jeg er i rute, både til håndballsesongen og ikke minst til åpningen av vår nye sykkelbutikk den 4. august" fastslår Børge, som har store planer for butikken i det gamle Løveapoteket, som både skal selge nye sykler og ikke minst også ta service på syklene.

"Jeg har 10 års erfaring som selger av sykler, mens partneren min har 23 års erfaring som sykkelmekaniker, så dette kommer til å bli veldig bra. Sykkelfolket her i byen kan glede seg."

Børge erfarte noe viktig som han mener fler burde innse før det er for sent.

«Det er ikke nok med trening dersom kostholdet er helt feil» 

Abonnér på vårt nyhetsbrev

Vi publiserer regelmessig nyhetsbrev med nyttig info og tips, samt gode tilbud. Du kan abonnére på nyhetsbrevet og få tips og gode tilbud rett i innboksen her!

Øvrige livsstilsprogrammer