Menu

Alt er blitt bedre for hele familien etter at vi ble med i EasyLife-programmet

EL.02.04.05.jpg

Det er fantastisk bra å være to som går på EasyLife sammen. Hos oss står hele familien og alle åtte ungene bak oss, sier paret fra Kleppestø, Linda og Trond Stenseide. Her i gang på In Shape, med den yngste av deres åtte unger, Mats (5) i forgrunnen.

Hele familien spiser maten mamma og pappa har lært på EasyLife-kurs

– Alt er blitt bedre for hele familien etter at vi ble med i EasyLife-programmet her på In Shape treningssenter i Olsvik, sier Linda (42) og Trond (48) Stenseide. Åttebarns-foreldre fra Kleppestø som hadde gått ned 12 og 9 kilo etter to måneder av det et år lange livsstilsprogrammet, da vi møtte paret i november.

Med åtte barn mellom 5 og 19 år, som alle bor hjemme, skulle en ikke tro at det var mulig for Linda og Trond Stenseide å følge opplegget i EasyLife-programmet. Men det er mulig, bare motivasjonen er sterk nok bedyrer Linda.Hun var den som var pådriveren når de i september valgte å bli med i det et år lange livsstilsprogrammet ved In Shape.

– Jeg valgte å bli med først og fremst for å støtte Linda, og fordi vi tror at det er lettere når vi er to. Jeg trenger å gå ned noen kilo selv, selv om jeg nok ikke er like flink som kona, sier Trond.

Det er likevel de to eldste døtrene, Maren (18) og May (19) som har hovedæren for at foreldrene ble med, da In Shape i Olsvik startet opp EasyLife-grupper i september.

Hvis du vil vite mer om EasyLife, fyll ut vårt interesseskjema HER

Varer et år

De to døtrene jobber begge i barnepassen på In Shape og kjente til at EasyLife-programmet fungerte.

– Jeg hadde gått sakte men sikkert opp i vekt år for år. Denne gang ønsket jeg å prøve noe som varte lenge, og som kombinerte kosthold, trening og mental trening. Jeg hadde nemlig prøvd flere kortvarige program tidligere, uten at det hjalp meg slik at vektnedgangen ble varig, forteller Linda.

– Jeg har ikke dårlig tid, bare jeg ser at det fungerer og jeg går ned i vekt. Jeg veldig glad for at jeg startet her på In Shape.

Les også: Fantastisk opplegg!

Vil ned 30 kilo

Da vi treffer ekteparet sammen med den yngste i barneflokken av åtte, Mats (5), på treningssentret i november, er de godt i gang på veien mot å nå sine mål, både i forhold til kilo og livsstilsendring.

– Jeg har allerede gått ned 12 kilo, uten at det har vært spesielt tøft. Ser også at jeg forsetter å gå ned, slik at jeg er sikker på at jeg skal nå målet med å gå ned 30 kilo, før EasyLife-programmet avsluttes i september 2017, sier Linda.

– Jeg har gått ned 9 kilo og har som mål å gå ned et sted mellom 15 og 20 kilo. Det skal jeg klare, om jeg bare følger med Linda, spiser maten hun lager etter EasyLife-oppskriften, og henger med og trener, tilføyer Trond.

Vi var, som mange andre, nysgjerrig på hvordan det var mulig å spise maten som programmet legger opp til, samtidig som en skal sørge for at åtte barn mellom 5 og 19 også får det de vil ha.

– Gjennom EasyLife-leksjonene vi er på hver uke, lærer vi å spise sunn, norsk mat. Den eneste forskjellen fra tidligere er at vi er blitt mer bevisst på hva vi skal spise og ikke spise. Dessuten lærer vi å sette sammen måltidene slik at fordelingen av de ulike matvarene på tallerkenen blir annerledes enn før. Dette er bra for alle, og ungene klager ikke, sier ekteparet.

Likevel er det ikke slik at ungene ikke lenger får kose seg med godterier i helger og ferier. For det gjør de hjemme hos familien Stenseide også.

– Her må jeg skyte inn og si at jeg beundrer kona mi. For selv om ungene og jeg putter inn på litt snop, styrer hun helt unna selv, sier Trond.

– Det er så enkelt at jeg ikke har lyst på snop lenger. Det frister rett og slett ikke. Noe har skjedd meg etter at jeg startet opp med EasyLife, tilføyer Linda.

Styrketrening på In Shape

Linda har førsteprioritering av de to,i forhold til trening på In Shape. Det er nemlig ikke så lett for ekteparet å trene samtidig, når de har 8 unger hjemme.

– Jeg følger den ukentlige gruppetreningsøkten for EasyLife-deltagerne en dag i uka, mens jeg trener styrketrening på egenhånd en annen dag i uka. I fremtiden vil jeg også prioritere mer styrketrening, sier Linda.

Begge er veldig enig om at livet har tatt en annen kurs i løpet av disse to månedene med EasyLife i Olsvik. Nå går ting lettere for begge, både hjemme og på jobb.

– Vi har fått et helt annet overskudd. Humøret er også mye bedre. Ungene er veldig fornøyde og stolte over at vi har tatt tak i helsen og livsstilen vår, avslutter åttebarns-foreldrene fra Kleppestø.

Hvis du vil vite mer om EasyLife, fyll ut vårt interesseskjema HER

Abonnér på vårt nyhetsbrev

Vi publiserer regelmessig nyhetsbrev med nyttig info og tips, samt gode tilbud. Du kan abonnére på nyhetsbrevet og få tips og gode tilbud rett i innboksen her!

Øvrige livsstilsprogrammer