Menu

Det tar tid å venne seg til en helt ny kropp, men det er en fantastisk følelse!

EL.46.04-05.jpg

– Jeg har blitt et helt nytt menneske etter å ha gått ned fra 114 til 94 kilo. Nå klarer jeg å løpe også, forteller Andre Sletaker (39) fra Tårnveien i Drammen. Han debuterte som idrettsmann da han løp Bygdømila på litt over 47 minutter. Her skal han ut på løpetur fra Drammen EasyLife Senter sammen med sin EasyLife instruktør, Ritva Bakken.

Løp mila på 47 minutter etter å ha gått ned 20 kilo

– Jeg merker at det tar tid å venne seg til en helt ny kropp. Men det er en fantastisk følelse å bli kvitt den ekstra «ryggsekken» på 20 kilo, fastslår Lasse Andre Sletaker (39) fra Tårnveien i Drammen. Han debuterte som idrettsmann med å løpe Bygdømila i Oslo på 47,20 i oktober.

Etter lang betekningstid og mye grubling bestemte Lasse seg tilslutt for å bli med i livsstilsendringsprogrammet EasyLife ved Drammen EasyLife Senter. Da veide han 114 kilo. Dette var i mai 2016. Fem måneder senere, når vi treffer ham på sentret, viser vekten 94 kilo, altså en nedgang på 20 kilo.

Hvis du vil vite mer om EasyLife, fyll ut vårt interesseskjema HER

– Jeg så hva som skjedde med kona mi som ble med i EasyLife-programmet ett år før meg. Jeg er ikke så impulsiv som henne, og trengte tid til å forberede meg. Var redd for å mislykkes og jeg måtte planlegge dette nøye, forteller Lasse, men legger til at han var veldig motivert for å gå ned i vekt når han først meldte seg på.

Derfor har han lyktes med EasyLife-programmet fra første stund. Vekten har gått ned fra uke til uke, og da vi treffer ham i oktober viser vekten 94 kilo.

– Jeg har nådd målet mitt med en vektreduksjon på 20 kilo. Jeg kan allikevel tenke meg å komme under 90-tallet, og skal se hvordan dette fungerer nå som jeg skal begynne med styrketrening. Musker veier mer enn fett, og hittil har jeg stort sett trent kondisjonstrening.

Kvitt «ryggsekken»

Lasse forteller at kiloene ikke har hindret ham i å gjøre det han liker, men innrømmer allikevel at det har vært en belastning å ha vært overvektig helt fra ungdomstiden av.

– Jeg har alltid båret på en ekstra «ryggsekk», og når jeg har syklet med kameratene mine så har jeg jo tenkt på hvor deilig det må være for dem som slipper å dra på denne «sekken», forteller 39-åringen. Lasse fikk virkelig oppleve hvordan det er å utfolde seg uten ekstra «sekk» da kona meldte på seg selv og ham på den 10 kilometer lange Bygdømila i begynnelsen av oktober.

– Da jeg kom i mål og så tiden var jeg veldig fornøyd. Langt under det jeg hadde forventet, forteller Lasse, som også har fått helt andre treningsvaner enn før.

10.000 skritt om dagen

– Det er et helt annet nivå på den treningen jeg driver med nå i forhold til tidligere. Det kan ikke sammenlignes, forteller Lasse, som har prioritert kondisjonstrening utendørs i sommerhalvåret.

– Det har blitt mye løping og mange sykkelturer; 2-3 ganger i uken. Jeg har i tillegg et mål som jeg gjennomfører uansett, nemlig at på de dagene jeg ikke trener, skal jeg uansett gå minst 10.000 skritt.

– Jeg sitter på kontor til daglig, men passer på å gå mest mulig på jobben og bruker alltid trapp fremfor heis. Da har jeg funnet ut at jeg klarer 5.000 skritt på jobben, mens jeg gjør noe ekstra når jeg kommer hjem. Det blir da til at jeg enten går eller løper en tur, for å klare de siste 5.000 skrittene.

Les også: Ned 22 kg og HOLDER vekten etter seks år!

Lager annerledes mat

Lasse forteller at han alltid har vært glad i å lage mat, og at han gjennom EasyLife-programmet har fått mye ny kunnskap som benyttes på kjøkkenet i Tårnveien.

– Ritva (Bakken), EasyLife-instruktøren vår, har vært veldig flink til å motivere oss i EasyLife-gruppen jeg er med i, til å prøve nye ting i matveien. Så maten vi spiser hjemme hos oss er en annen enn tidligere.

– Samtidig betyr det mye at kona også har vært gjennom EasyLife- programmet. Det gjør at vi motiverer hverandre og kan samarbeide om ting på en annen måte enn tidligere. Det å være to om dette har vært veldig lurt, sier Lasse.

– Da vi møtte ham var han akkurat i ferd med å starte opp med et såkalt periodisert styrketreningsprogram som han har fått av Ritva.

– Jeg gleder meg til å ta skikkelig tak i styrketreningen, avslutter 39-åringen, som også synes at det er blitt morsomt å kjøpe nye klær.

– Før var det så mye som ikke passet meg, men nå er dette helt endret. 

Hvis du vil vite mer om EasyLife, fyll ut vårt interesseskjema HER

Abonnér på vårt nyhetsbrev

Vi publiserer regelmessig nyhetsbrev med nyttig info og tips, samt gode tilbud. Du kan abonnére på nyhetsbrevet og få tips og gode tilbud rett i innboksen her!

Øvrige livsstilsprogrammer