Menu

Fikk 6 måneder på nåde! Gikk ned 44 kg og beholdt jobben!

mann trener med strikkDet lyser viljestyrke og pågangsmot av Rune Bakos, her i gang med styrketrening på en av gruppetreningstimene ved MyLife livsstilssenter i Skien. Han har lagt om livsstilen sin helt og trener nesten daglig på MyLife. Rune Bakos trener ikke bare på MyLife. Han har også blitt med i skigruppa til Statoil og trener på rulleski for å være klar til vinterens store prøve, Vasaloppet som er over 90 kilometer.

Fikk 6 måneder på nåde

– Han sa det egentlig rett til meg, at jeg var for tjukk og hadde for stor mage. Det er nemlig klare regler for oss som jobber på oljeplattform om hvor mye vi kan veie og hvor mye vi kan måle rundt midjen. Jeg var klart over den grensen. Legen ga meg likevel en siste sjanse til å redde jobben.

– Du får seks måneder på deg til å gå ned i vekt og redusere midjemålet ditt, sa han til meg. Så du kan godt si at jeg fikk seks måneder på nåde, forteller Rune, som kjørte rett fra legekontoret og bort til inngangsdøren på MyLife Livsstilssenter, vegg i vegg med Herkules kjøpesenter. Der ventet instruktøren Ann Kristin Kleppe på ham øverst i trappa opp til sentret, med en aldri så liten sjokk-beskjed.

Veide 126 kilo

Han ville nemlig begynne i EasyLife-programmet med en gang. Legen hadde gitt ham 6 måneder og Rune hadde dårlig tid.

– Men Ann Kristin fortalte meg at den siste EasyLife-gruppen allerede hadde startet opp i april og at den gruppen var full. Jeg måtte derfor vente til august.

Det ordnet seg likevel i siste liten for 50 åringen, som fikk bli med på «overtid» da det ble en ledig plass i gruppa. Han startet dagen etter, med en vekt på 126 kilo.

Hvis du vil vite mer om EasyLife, fyll ut vårt interesseskjema HER

– Fra den dagen har det bare gått en vei med vekten min og motsatt vei med både formen og humøret, gliser oljearbeideren da vi treffer ham på MyLife-sentret i midten av oktober. Da viser nemlig vekten 82 kilo, altså 44 kilo mindre enn den viste, da Rune startet opp med EasyLife i begynnelsen av mai.

– Jeg raste ned i vekt. Gikk ned 7 kilo første uken og 5 kilo uken etter. Det ga meg et voldsomt «kick» og jeg ble supermotivert på å stå på videre. Etter to og en halv måned passerte vekten 95 kilo og i dag veier jeg bare litt over 80 kilo.

Trener hver dag

Formen hans har blitt betydelig bedre,  og når vi møter 50 åringen forteller han at han trener omtrent hver dag, både gruppetrening på MyLife, styrketrening på egenhånd, jogging eller på rulleski. 

– Jeg har blitt så glad i å trene, jeg som aldri trente tidligere. Nå er jeg her nede på MyLife-senteret nesten daglig, samtidig som jeg også er blitt med i skigruppa til Statoil, forteller Rune. Like før vi treffes har han løpt den 8 kilometer lange turen fra Lensmansstien til toppen av Vealøs og videre til Sportskapellet på en time og 3 minutter, en tur som nesten bare går oppover.

– Jeg har blitt bitt av basillen og nå har jeg sagt ja til å gå Vasaloppet på 90 kilometer også, avslutter Rune.
Tre dager etter dette intervjuet kommer en stolt og glad Rune Bakos opp i resepsjonen på MyLife og viser frem det fornyede helsesertifikatet. Både legen og Rune er svært fornøyde!

EasyLife-programmet har lært meg til å bli bevisst på hva jeg putter i meg av mat og drikke, samtidig som jeg har lært hvor viktig det er å spise små måltider ofte. Så nå spiser jeg hver tredje time, sier Rune Bakos.

Les også: SUNT, GODT OG ENKELT!

 

Voldsom energi

EasyLife har gitt meg en voldsom energi, ikke bare i forhold til trening. Nei, nå har jeg også lagt belegningsstein på 120 kvadratmeter på gårdsplassen, satt opp ny carport, malt hele huset, satt opp gjerde rundt hele eiendommen, i tillegg til å legge ny plen. Kona er veldig imponert.

Rune Bakos kan berette om at han har fått voldsom respons fra mange som har fulgt hans vektnedgang på Facebook de siste månedene. – Jeg får så mange henvendelser fra andre som vil gjøre som meg, og mange har også begynt å ta de samme toppturene her i distriktet som jeg gjør. Men det er bare morsomt at jeg kan hjelpe andre til det samme som jeg har oppnådd.

Foredrag

Så mange av arbeidskollegaene har vist interesse for den livsstilsendringen Rune Bakos har gjennomgått at han tilslutt fant ut at han like godt kunne innkalle til et foredrag. – Jeg brukte en halvtime og gjennomgikk for de andre ute på plattformen hva jeg hadde gjort og opplevd, forteller 50 åringen.

Abonnér på vårt nyhetsbrev

Vi publiserer regelmessig nyhetsbrev med nyttig info og tips, samt gode tilbud. Du kan abonnére på nyhetsbrevet og få tips og gode tilbud rett i innboksen her!

Øvrige livsstilsprogrammer