Menu
Loading…
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • trening img
  • kost img
  • motivasjon img

Det var ikke vanskelig i det hele tatt å gå ned 27 kilo på fire måneder

Dame løper på tredemølle, instruktør står ved siden avHelsen min var dårlig, jeg gikk mye sykemeldt og jeg orket absolutt ingen ting. Men nå er alt snudd på hodet i livet mitt. Jeg orker fantastisk mye, både hjemme og på jobben, jeg trener minst fem ganger i uka og jeg spiser helt annerledes enn tidligere. Det beste av alt er likevel at det ikke har vært vanskelig i det hele tatt, sier trebarnsmoren og førskolelæreren fra Barkåker, Inger Marie Nilsson (45), som gikk fra 97 til 70 kilo i løpet av fire måneder på Tønsberg EasyLife Senter.

Hun har spilt håndball på mange lag, som Tønsberg Håndballklubb, Eik, Tønsberg Turn og Barkåker, helt fra seksårsalderen til hun avsluttet håndballkarrieren som 33-åring. Da var matchvekta 73 kilo.

"Jeg måtte gi meg på grunn av helseproblemer. Det var særlig vonde knær som tvang meg til å gi meg, pluss problemer med nakken", forteller førskolelæreren fra Sandeåsen Barnehage, som var vant til å trene med lagkamerater gjennom mange år. Da ble det en stor overgang for henne å skulle begynne trene på egenhånd, et problem mange som har drevet med lagidretter, har opplevd.

"Det var vanskelig å motivere seg og vekten min gikk sakte men sikkert gale veien."

 

Helseproblemer

Helseproblemene ble også større og større for trebarnsmoren, som hadde gått sykemeldt i lengre perioder før hun startet opp med EasyLife-programmet ved Tønsberg EasyLife Senter på Hogsnes den 7. januar i år.

"Jeg hadde kjent til EasyLife-programmet i mange år og visste om flere som hadde fått bra resultater med dette. Jeg forsto at jeg måtte gjøre noe, men tidligere erfaringer med andre og mer kortvarige program var at jeg først gikk ned i vekt, men etter kort tid kom kiloene tilbake igjen. Dette ville jeg ikke oppleve igjen så derfor tok jeg avgjørelsen om å melde meg på EasyLife-programmet her ved Tønsberg EasyLife Senter."

Hvis du vil vite mer om EasyLife, fyll ut vårt interesseskjema HER

 

Inger Marie innrømmer likevel at hun var skeptisk på forhånd, siden programmet varer et helt år.

Men den skepsisen er bort nå. Jeg innser at det er en stor fordel at programmet varer så lenge. Ja, det kunne gjerne vart lenger. For det tar minst ett år å legge om livsstilen, og når dette programmet er ferdig i januar neste år, vil jeg bli med i et oppfølgingsprogram.

 

Veide 97 kilo

Alt som har skjedd etter den 7. januar har vært en fantastisk «reise» for 45- åringen. Hun gikk ned i vekt fra første dag, og hun har bare fortsatt å gå ned hver eneste uke.

"Utviklingen til Inger Marie har vært fantastisk. Hun har ikke bare gått ned i vekt hele tiden. Fettprosenten hennes har også falt fra 43,7 da hun startet opp, til 28 i mai, mens livvidden er redusert med 31 centimeter, fra 111 til 80 centimeter", sier den erfarne EasyLife- instruktøren fra sentret på Hogsnes, Nina Ek.

"Fra å være mye sliten, orker jeg nå alt. Før gikk jeg rett inn og la meg på sofaen når jeg kom hjem fra jobb. Nå, derimot, drar jeg for å trene eller går tur med bikkja. Jeg har i det hele tatt fått et kjempeoverskudd, og helsen har blitt mye bedre. Jeg har mindre smerter både i knær og nakke nå", tilføyer Inger Marie, som også har gått fra å ikke trene i det hele tatt til trening minst fem ganger i uka.

Variert trening

Jeg prøver å trene veldig variert. Her på sentret er jeg med på gruppetimer, som spinning og andre timer, men jeg trener også styrke og kondisjon individuelt. I tillegg trener jeg ute; har gått mye på ski på Storås denne vinteren, mens jeg nå både løper, sykler og går på rulleski. Ja, jeg har i tillegg begynt å sykle til jobben, som er en mil hver vei."

Kostholdet til førskolelæreren fra Barkåker har også gjennomgått en liten «revolusjon».

"Jeg spiser helt annerledes enn tidligere, og har lært fantastisk mye om mat gjennom EasyLife-programmet. Jeg har fått en helt annen forståelse for hva jeg skal putte i meg", avslutter Inger Marie, som likevel ikke er helt i mål.

"Jeg har satt meg et endelige mål om å gå ned til 65 kilo, altså fem kilo til, slik at jeg veier nøyaktig det samme som før jeg fikk mitt første barn for 23 år siden."

Les også: Idol-Steffen har fortsatt å gå ned i vekt

Liker opplegget

"EasyLife-konseptet, med ukentlige leksjoner der vi lærer om både mat, fysisk- og mental trening, tiltaler meg. Dessuten liker jeg at vi blir veid og målt hver uke. Det motiverer meg til å stå på videre."

 

Kjemperespons

"Både familien min, venner og arbeidskolleger er overrasket over hvor raskt jeg har gått ned i vekt, og jeg har fått mye støtte og oppmuntring fra alle. Men, det er nå jobben begynner, nemlig med å holde vekten. Jeg skal klare det også", fastslår Inger Marie.  

Inger Marie gjentar det hun sa i starten av intervjuet, «Dette har føltes lett for meg! Selv ikke i oppstartfasen av EasyLife-programmet hadde jeg problemer»

Abonnér på vårt nyhetsbrev

Vi publiserer regelmessig nyhetsbrev med nyttig info og tips, samt gode tilbud. Du kan abonnére på nyhetsbrevet og få tips og gode tilbud rett i innboksen her!

Øvrige livsstilsprogrammer